Stichting Bushcraft stopt met Bushcraftweekenden

Meer dan 10 jaar heeft Stichting Bushcraft weekenden georganiseerd. Vele duizenden deelnemers hebben workshops gevolgd of gegeven. Mensen raakten geïnspireerd, deelden hun verhalen, avonturen en kennis. Sommigen gingen verder en organiseerden zelf bijeenkomsten of startten een Bushcraft-bedrijf. Met elkaar hebben we veel bereikt en bushcraft op de kaart gezet.

De laatste twee jaar konden we helaas geen Bushcraft-weekenden organiseren, vanwege de coronamaatregelen. Dit heeft ons aan het denken gezet over hoe we verder willen. We hebben besloten om voorlopig geen grootschalige weekenden te organiseren. Het werd te groot en ook steeds lastiger om aan alle behoeften te voldoen met enkel een groepje vrijwilligers. Ook willen we ruimte bieden aan anderen met nieuwe initiatieven. En die zijn er genoeg! Dit juichen we enorm toe en blijven we ondersteunen waar mogelijk. Eigenlijk precies zoals we altijd beoogd hebben. Bushcraft heeft vleugels gekregen en is inmiddels bekend bij het grote publiek. (Er zijn zelf kledingmerken die nu Bushcraft workshops aanbieden…).

De stichting doet daarom een stapje terug. Wel vinden we natuurbeleving en -educatie enorm belangrijk. Dat zit nou eenmaal in onze genen. Zeker in deze tijd, waarin natuur onder druk staat en we soms vergeten waar we vandaan komen, is dat belangrijk. De stichting blijft daarom wel bestaan en zal zeker niet stil zitten. We broeden op wat plannen die we nog verder willen verkennen. De website blijft ook in de lucht, al was het maar om herinneringen aan de vele mooie weekenden levend te houden. Voor vragen en ondersteuning zijn we altijd bereikbaar. We zien jullie graag bij het vuur.

Stichting Bushcraft

Johan Mees