Stichting Bushcraft steunt Cleantracks


Dumppouch tegen zwerfafval en vóór verzamelen


Zwerfafval in de natuur is een van de grootste ergernissen van bushcrafters. Het lijkt wel of bezoekers van het bos steeds meer afval achterlaten. Bushcrafters volgen het ‘leave no trace’ principe. Zij laten in de regel dus geen rommel achter. Wie doet dat dan wel? Dat zullen we misschien nooit weten. Maar we kunnen er wel iets aan doen.

Cleantracks
Kees van de Wiel van Survivalgear.nl ergerde zich ook dood aan al dat zwerfvuil en bedacht de actie Cleantracks. Zijn idee is dat alle bushcrafters, survivallers, wandelaars en andere natuurliefhebbers met een dumppouch gaan lopen. Dit is een handig tasje dat je eenvoudig aan je riem of rugzak hangt. Met een snelle beweging van een hand rol je de dumppouch uit. Je stopt er allerlei afval in, van jezelf of wat je onderweg tegenkomt. Aan het eind van je tocht schud je hem leeg bij de eerste vuilnisbak die je tegenkomt. Zo simpel kan het zijn.

Eerste ervaring: het werkt! 
Johan Mees van Stichting Bushcraft is met Kees gaan wandelen in de natuur om het idee in de praktijk te ervaren.  Johan; ,,Ik was versteld hoe eenvoudig en aanstekelijk het werkt. Met deze actie geef je een helder signaal af richting andere wandelaars. Het gaat er niet om dat je per sé met een volle pouch het bos verlaat. Maar je maakt duidelijk dat we ons storen aan zwerfafval en met zijn allen een bijdrage kunnen leveren. Just pick it up!’’

Topkwaliteit van Tasmanian Tiger
De dumppouch is van het topmerk Tasmanian Tiger, van zeer degelijke kwaliteit en is voorzien van het Cleantracks logo. Als je de pouch niet gebruikt, rol je hem eenvoudig op en laat hem als klein pakketje aan je rugzak of riem hangen.

Niet alleen voor vuilnis 
De pouch is erg handig voor het verzamelen van tondel, eetbare planten, paddenstoelenen nog veel meer. Door een coating aan de binnekant is ‘ie eenvoudig schoon te maken.

Koop ‘m ook!
Bezoek www.survivalgear.nl en koop ook zo’n tas!