House of Outdoor & Optics doneert verrekijkers aan Stichting Bushcraft

IMG_8897

MAARSSEN – Verrekijkers, daar zijn Ida Verkerk en Jan van Daalen in gespecialiseerd. Kenners weten hun winkel House of Outdoor & Optics in Maarssen dan ook te vinden. Klanten die hun oude of kapotte verrekijkers niet meer gebruiken, kunnen die doneren aan Jan en Ida. Zij zijn daarvoor het project Second Life Optics begonnen.

Jan repareert de verrekijkers en Ida zorgt ervoor dat ze bij maatschappelijke en educatieve organisaties terechtkomen. Denk daarbij aan verenigingen zoals het IVN, de Groene Basis of reddingsbrigades. Zo krijgen oude modellen verrekijkers een tweede leven.

Ook Stichting Bushcraft heeft van Second Life Optics vijf verrekijkers gekregen. Stichting Bushcraft gebruikt de verrekijkers voor workshops tijdens bushcraftweekenden. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het spotten van wild of een workshop vogels herkennen.

Second Life Optics is vier jaar geleden ontstaan, nadat Jan en Ida zagen hoe de Engelse Vogelsbescherming ook op die manier verrekijkers doorgeeft. Inmiddels hebben Jan en Ida al ruim 500 verrekijkers een tweede leven gegeven. Jan heeft bij Leica geleerd hoe hij verrekijkers kan repareren en werkt daar aan in hun winkel in Maarssen. Soms doneren bekende merken zoals Bushnell ook nieuwe verrekijkers aan Second Life Optics.

House of Outdoor & Optics in Maarssen verkoopt behalve verrekijkers ook telescopen en outdoormateriaal en –kleding.