Handige informatie voor komend Bushcraftweekend

Tijdstip van aankomst
Vanaf vrijdagochtend 10.00 uur ben je welkom om je kamp op te bouwen en bij te kletsen met anderen. Op vrijdagavond is er al wel een lezing, maar de rest van de workshops beginnen pas zaterdagochtend. Later aankomen op vrijdag kan natuurlijk ook.

Bij aankomst…

polsbandje-300…eerst polsbandje halen!
Meld je bij aankomst bij de organisatie voor een polsbandje.

• Doe dit vóór het laden/lossen of kamp opbouwen.
  • Ticket uitprinten is niet nodig.

…dan laden & lossen
Je mag met de auto het terrein op, maar alleen op de paden. Laad je spullen uit, parkeer dan je auto. Daarna pas je kamp opbouwen.

Parkeren
Na het laden & lossen kun je parkeren op het voorste gedeelte van het parkeerterrein van FlevoNatuur, een paar honderd meter verderop. Zie de plattegrond voor de route.

screenshot-de-altena-op-google-maps-300Het terrein
Er zijn drie kampeervelden (zie plattegrond) waar je gebruik van kunt maken, en bosranden waarin je je kamp op mag slaan. In het bos buiten de hekken mag je niet overnachten.

Afval
Afval afvalzak-vuilniszakscheiden we in:

• Glas: zelf mee naar huis nemen
  • Papier: opstoken of mee naar huis nemen
  • Plastic & restafval: daarvoor hangen er vuilniszakken
  • Geen grof vuil achterlaten zoals kapotte stoeltjes, tarp of ander groot materiaal: graag meenemen naar huis.

Help ons het terrein netjes te houden!

Eten & drinken
Er is dit jaar geen wildmaaltijd en er is geen eten of drinken te koop. Neem dus je eigen spullen mee voor al je maaltijden.

waterzak-of-jerrycan-2Water: neem een jerrycan mee
Er is één centraal watertappunt met twee kranen: bij de ingang, bij het groene toilethuisje. Neem dus een jerrycan of waterzak mee als je water bij je kamp wilt hebben.

Honden aan de lijn
Hondenbezitters opgelet: honden moeten op het terrein worden aangelijnd aan een riem van max 2 meter.
In de afgelopen jaren zijn er wat problemen geweest met honden, en we vragen je deze regels te respecteren.

koffie-300Koffie & thee
Zoals altijd schenken we gratis koffie en thee bij het centrale vuur op veld 1. Dit jaar is dat weer Lemmel koffie, een cadeautje van de Bushcraftshop.

Je vindt vanaf dit jaar een centrale EHBO-post op veld 1. Kun je daar niet naartoe komen, spreek dan een teamlid van Stichting Bushcraft aan. Zij zorgen dan dat een EHBO-er naar jou toekomt. Teamleden zijn herkenbaar aan een bruin jachtvest met het logo van de stichting.

cash-geldNiet vergeten
Neem spullen mee voor de Loppis (tweedehandsmarkt) en cash voor workshops of als je iets wilt kopen bij de Bushcraftshop of op de tweedehandsmarkt.

Vuur en brandhout
Geen bushcraftweekend zonder vuur, en daarom zorgt de Stichting voor hout voor het centrale vuur. Voor een vuurtje bij je tent kun je zelf hout meenemen, sprokkelen, of kopen bij de Bushcraftshop.

Eigen vuurtje? Van de grond!
Wil je een vuurtje voor de tarp of tent, neem dan een vuurschaal mee.