Tips voor het bushcraftweekend

tips-graphicVoor iedereen die positief bericht van de penningmeester heeft gehad (of nog krijgt) over zijn aanmelding, geven we hieronder informatie over hoe het er op een bushcraftweekend aan toe gaat.

Algemene informatie
Een hoop algemene informatie over het reilen en zeilen op een bushcraftweekend hebben we al voor je klaar staan op de pagina Info & Regels.

Belangrijk: Meld je bij aankomst
Ben je gearriveerd, meld je dan bij de ingang van het terrein bij een teamlid. Dan weten we dat je er bent, en kunnen we je de weg wijzen. Dit in verband met de veiligheid en onze administratie. Je kunt alleen het terrein op als je naam op de lijst staat.

Vrijdag vanaf 16.00 uur ben je welkom
Vanaf vrijdag 3 juni om 16.00 uur ben je welkom op het terrein. Er zijn dan geen workshops, maar je kunt wel je slaapplek inrichten, het terrein verkennen en andere bushcrafters ontmoeten bij het centrale vuur.

Verzoek in verband met de drukte

• Er lopen teamleden rond om mensen te begeleiden naar het zoeken van een plek, volg hun instructies op.
  • Zoek bij aankomst zover mogelijk naar achteren een plekje.
  • Heb je een hangmat, dan is het fijn als je een plek kiest waar een tent of tarp toch niet kan staan.
  • Houd rekening met elkaar en ga relaxed met de beschikbare ruimte om.
  • Houd a.u.b. geen grote plekken bezet.
  • Het centrale veld is gereserveerd voor workshops, de tent van de Stichting Bushcraft en het centrale vuur.

Route, parkeren en uitladen

• QuadenoordKijk op de website van Quadenoord voor de route.
    Adres:  Natuurcamping Landgoed Quadenoord,
    Quadenoord 5
    6871 NG Renkum
    Google Maps
  • LET OP: Tussen Landgoed Quadenoord en de natuurcamping zit nog wel een afstandje. Je moet de weg helemaal naar achteren uitlopen/rijden naar het achterste terrein. Op weg daar naartoe passeer je een toiletgebouw waar je tegen betaling warm kunt douchen.
  • Er is een apart veld om te parkeren. Volg daarbij de aanwijzingen van de organisatie. Uitladen op het terrein kan als het echt nodig is, maar daarna de auto meteen op
    het parkeerterrein zetten.

Huisdieren
Huisdieren zijn toegestaan op dit terrein, mits aangelijnd.

Vuur en brandhout
Je mag een vuurtje stoken bij je slaapplaats, maar alleen in vuurschalen, dus van de grond. Als je vuur brandt moet er altijd iemand bij zijn. Brandhout zelf meenemen of sprokkelen (alleen dood hout).

Toiletten en water
Op het terrein zijn een aantal eenvoudige toiletten en de organisatie regelt Dixies en toiletpapier. Er is stromend drinkwater aanwezig op meerdere punten.

Cash
Neem cash mee: er is een wildmaaltijd op zaterdagavond waar je je voor kunt opgeven, maar je moet ter plaatse € 7,50 cash betalen. Daarnaast worden er extra kosten gerekend voor sommige workshops. En wie weet wil je iets kopen bij de Bushcraftshop ofBasiszaak.

Loppis (Tweedehandsmarkt)
Heb je nog spullen die je wilt verkopen? Begin ze maar vast te verzamelen en bedenk een prijs. En neem wat wisselgeld mee.