Update komend bushcraftweekend

Workshopschema

Het workshopschema is klaar en kun je hier downloaden:

Workshopschema Bushcraftweekend Okt 2015

Goed om te weten

Het is bijna zover, nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het 20e bushcraftweekend van start. Een hoop algemene informatie over het reilen en zeilen hebben we voor je verzameld op de pagina Informatie & Regels. Hieronder een paar belangrijke aandachtspunten.

Vrijdag 16.00 uur zijn we ‘open’
Vanaf vrijdag 2 oktober om 16.00 uur ben je welkom op het terrein. Er zijn dan geen workshops of een centraal vuur, maar je kunt je slaapplek inrichten, het terrein verkennen en andere bushcrafters ontmoeten.

Heb je betaald?
Je bent pas definitief ingeschreven voor het Bushcraftweekend als je deelnamegeld binnen is op de bankrekening NL31RABO0140379061 van Stichting Bushcraft. Je kunt tot één week voor het weekend gratis afzeggen. Je krijgt dan je geld teruggestort. Hierna betaal je 50% van je inschrijfkosten.
– Zet bij je overschrijving voor WIE het is, voor WELKE DAGEN en of je MEE EET.
Neem cash mee voor de tweedehands markt, de aanwezige winkels en workshops die extra kosten.

Belangrijk: Meld je bij aankomst
03d8b071-6c11-4c07-816e-0987394a5209Ben je gearriveerd, meld je dan bij Rody Klop (–> zie foto) zodat we weten dat je er bent en je de weg kunnen wijzen op het terrein. Dit in verband met de veiligheid en onze administratie. Moet je nog iets betalen, dan kan dat ook bij hem.

Het wordt gezellig
eac5ce3d-1cd5-4907-b3c6-a690b8daea9e…en een beetje druk! We zitten qua aantal deelnemers aan het maximum wat op het terrein past. Je kunt alleen het terrein op als je naam bij ons op de lijst staat. Houd rekening met elkaar en ga relaxed met de beschikbare ruimte om, zodat we alle 200 man op het terrein kwijt kunnen. Houd a.u.b. geen grote plekken bezet: een aantal grote plekken zijn gereserveerd voor workshops, de tent van de Stichting Bushcraft en het centrale vuur.

Route, parkeren en uitladen
aa673bd4-4c9a-4c23-bfe2-ab99c93ad763Kijk op de website van Quadenoord voor de route.
Let op: er zijn twee terreinen en je moet het achterste terrein hebben. Er is een apart veld om te parkeren. Volg daarbij de aanwijzingen van de organisatie. Uitladen op het terrein kan als het echt nodig is, maar daarna de auto meteen op het parkeerterrein zetten.

Cameraman aanwezig
eb0c0ead-20ad-4bcf-a6b0-09016b92afaeEr is een professionele cameraman aanwezig die opnames maakt voor een sfeerimpressie. Heb je er bezwaar tegen om gefilmd te worden, laat het ons van tevoren weten.

Brandhout
Brandhout dien je zelf mee te nemen of te sprokkelen. Wij zorgen alleen voor hout voor het centrale vuur en de workshops.

Weersvoorspelling
6c54e4eb-cc61-4076-9589-2ae383817890Het is herfst, en hoe goed Piet Paulusma ook kan voorspellen: het weer is nooit 100% zeker. Check het weerbericht op de dag van vertrek. Neem liever teveel warme/droge spullen mee dan te weinig (extra setje in de auto). Een extra tarp of wat vuilniszakken kunnen nooit kwaad.

Loppis (rommelmarkt)
Ook komend weekend kun je je ‘gear’ kopen en verkopen op de Loppis, de rommelmarkt waarop je allerlei tweedehands bushcraftspullen aan de man kunt brengen. Daarnaast zijn de Bushcraftshop.nl en Basiszaak.nl aanwezig. Dus nog maar een reminder: neem cash mee als je iets wilt kopen.

Become the Iceman? Vergeet dan je zwembroek niet…

ddf5a6e8-f741-4a77-8143-e979dedf22d5Tijdens het BC weekend bieden we een uitdagende workshop aan ‘Become the Iceman’. Deze workshop is gebaseerd op de Wim Hof Methode. Je leert hiermee controle te krijgen over je eigen kunnen. En dat is meer dan je zelf denkt. Na enkele oefeningen gaan we een ijsbad nemen. En ook jij kunt dit!

Wil je dit leren? Neem dan je zwembroek, een (extra) matje om op te zitten/liggen en een handdoek mee. Voor wat extra motivatie: