Regels op het Bushcraftweekend

We zijn te gast op het terrein Buitenzorg in Baarn. Hier gelden enkele speciale regels.

1. Op het terrein is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Er zijn bagagekarren beschikbaar. Netjes terugzetten na gebruik.
  2. Caravans, campers, vouwwagens en aggregaten zijn niet toegestaan.
  3. Parkeren van auto’s en aanhangwagens centraal bij de parkeerplaats Kasteel Groeneveld.
  4. Vuur maken alleen op de aangewezen centrale stookplaatsen in vuurschalen of branders,  uiterlijk tot 23.00 uur (geen tafelvuren).
  5. Stookhout bij voorkeur zelf meebrengen. De Stichting Bushcraft brengt ook hout mee, maar op = op. Hakken en zagen alleen in dood hout, niet in staand hout. U mag niet sprokkelen op of bij het kampterrein.
  6. Niet graven op het terrein.
  7. De toiletten worden door de vrijwilligers/bestuursleden minimaal 2 keer per dag schoongemaakt volgens rooster. Schoonmaakmiddelen en -materialen worden verstrekt door de kampwacht.
  8. Afval dient gescheiden aangeboden te worden en in de daarvoor bestemde container op de parkeerplaats gedeponeerd te worden. Grote decorstukken, oude tenten, stoelen enz. dienen door de kampeerders zelf te worden afgevoerd.
  9. Huisdieren zijn niet toegestaan.
  10. Radio’s e.d. zijn niet buiten het eigen terrein te horen. Van 22.30 tot 07.00 uur is het stil op het hele terrein.
  11. Hangmatten dienen boombeschermers te gebruiken. Deze zijn aanwezig.
  12. Kampeerders/gasten dienen alle aanwijzingen van de kampwacht, gegeven met het oog op de orde en veiligheid, op te volgen.
  13. De exploitant/beheerder van het kampeerterrein is niet aansprakelijk voor schade, geleden door kampeerders of gasten, veroorzaakt tijdens hun verblijf op het terrein.
  14. Bij vertrek afmelden.

Aanvullingen van de Stichting Bushcraft

1. Alle Nederlandse deelnemers zijn automatisch verzekerd door Stichting Bushcraft met een beperkte buitensport verzekering. Dit geldt niet voor buitenlandse deelnemers.
  2. Wees matig met alcohol.
  3. Wij zijn een grote voorstander van het ‘leave no trace’ principe, dus graag het afval gesorteerd op soort in de containers dumpen en je slaapplek goed opruimen.
  4. Je bent pas definitief ingeschreven voor het Bushcraftweekend als je deelnamegeld binnen is op de bankrekening van Stichting Bushcraft.
  5. Je kunt tot één week voor het weekend gratis afzeggen (je krijgt dan je geld teruggestort). Hierna betaal je 50% van je inschrijfkosten.
  6. Deelname aan het Bushcraftweekend is op eigen risico! Het is niet mogelijk de organisatie en workshopgevers aansprakelijk te stellen voor eventuele schade als gevolg van deelname aan het Bushcraftweekend.